SNE

Vigga Bro, Ida Bach Jensen, Birgit Løkke

SNE

Snurretoppen - Onsdag d. 24. januar kl. 19.30 - Varighed: 1 time 15 min. uden pause

Vigga Bro er nået til sine sidste fortællinger. 80 år og stadig en sprudlende formidler af forundring over, hvad menneskene går og gør


"Om natten falder sneen og gør morgenen hvid og magisk.
Hvad gemmer der sig under det tykke lag?
Er det naboens trillebør eller er det indgangen til en underjordisk hule for overjordiske væsner? Men på overfladen er verden lys og glitrende af al den sne man kan kælke i - bygge huler af - gemme sig i – og suse af sted i tanken over sneen på slæde bag halsende hunde.

Derinde i ens vaklende iglo kan man rejse i fantasien - og fortælle historier.

Historier der fortæller dig om alt det der gemmer sig nedenunder.
Og mens man vandrer med fortællingerne, får man hår så hvidt som sne.
Og man tænker: Hvor er der meget der gemmer sig under overfladen.

Og så bliver man så nysgerrig..."

Den enestående historiefortæller Vigga Bro kommer igen til Stevns.
Vigga Bro fylder 80 år i efteråret og står for at skabe sin måske sidste større fortælleforestilling.
”Jeg holder jo af at sætte ting i gang, men nu har jeg arrangeret nok”, siger hun. ”Efter Sne vil jeg nøjes med den sjove del: At fortælle og skrive. Og så lade andre om at have besværet.” For hun har trods de mange år på scenen stadig legelysten i behold. Den legelyst kan man opleve, når hun med sine to fremragende musikere og legekammerater, Ida Bach Jensen og Birgit Løkke, går på scenen i musik-fablen SNE.

Vigga Bro var i 80’erne med til at give historiefortælling den store revival. Ved siden af sin skuespillerkarriere tog hun fat på både Dario Fo og Franca Rames historier og sin egen familie-fortælle-tradition. Hun blev, og er stadig, fortællingens grand old lady.

Forestillingen SNE drager nytte af det lange livs erfaringer. Nok ligger det hvide hår som sne på Viggas hoved; men forestillingen skabes i samarbejde med væsentlig yngre kunstnere som Birgit Løkke, Ida Bach Jensen og datteren Anna Bro: "I en improviserende og undersøgende form arbejder vi materialet frem og eftertragter en form, hvor musikken og teksten står ligeværdige på scenen og den færdige forestilling opleves som en nysgerrig, musikalsk rejse ned gennem erindringerne og historierne. Og når det handler om sne er der naturligvis også slædefart bag halsende hunde, ørne og Knud Rasmussen med i historien."

Perkussionisten Birgit Løkke har en særlig historie med Stevns. Birgit er komponisten der satte Stevns Klint i toner og rytmer i KLINT, som spillede i Boesdalpyramiden i august 2016.
Bassisten Ida Bach Jensen har, siden Viggas mand Erik Moseholm døde i 2012, spillet på hans 240 år gamle bas.
Begge musikere spillede også sammen med Vigga Bro, da de sidst gæstede Stevns Teaterforening i 2015 med forestillingen Bobler.
Vigga Bro har en særlig glæde ved, at datteren Anna Bro er med-skaber og instruktør på denne samling af livsfortællinger.

Medvirkende: Fortæller Vigga Bro, bassist Ida Bach Jensen og perkussionist Birgit Løkke
Tekst og idé: Vigga Bro
Komponister: Birgit Løkke og Ida Bach Jensen
Dramaturg og instruktør: Anna Bro
Scenograf: Gitte Kath
Lysdesign/teknik: Ulysses
Foto: Wilfred Gachau
Grafisk design: Vigga Bro m.fl.

Link til Vigga Bro

Tilbage til forsiden

UrKlang i Spil

UrKlang

22. - 25. august 2019
Pyramiden, Boesdal Kalkbrud
KØB BILLETTER HER
Ny musik til verdensarvs-instrumentet UrKlang over naturen ved Stevns Klint.