KLINT 2

Birgit Løkke og Lene Vestergård                     KØB BILLETTER HER

KLINT 2 - teaterkoncert om kalk, kridt og meteornedslag

Boesdal Kalkbrud - To. 23. til sø. 26. august, hver aften kl. 20.00 - Varighed: 80 min. uden pause
KLINT genopstår! - hvis vi kan skaffe penge til nyopsætningen.

Køb billetter nu og vær med til at gøre KLINT 2 mulig.
Bidrag gerne med støttebeløb.
Alle billetter og bidrag betales tilbage (minus billetgebyr 10 kr.), hvis det ikke lykkes før 1. maj 2018.

Stevns Klint, lag på lag, kridt, flint og kalk. Millioner af år. Midt i det hvide, en stribe af død, af mørke. Katastrofe.

Dramaet fra undergrunden, der i sommeren 2014 gjorde Stevns Klint til UNESCO Verdensarv, iscenesættes som musikalsk drama i Pyramiden i Boesdal Kalkbrud.


Se trailer til KLINT 1 her                         For alle over 7 år                         Link til KLINT på Facebook

Ny opsætning af KLINT. Pyramiden i Boesdal er atter rammen om musik- og korværket, som i 2017 blev nomineret til en Reumert i kategorien ’bedste performance’.

Perkussionist og komponist Birgit Løkke, der har skabt musikken til KLINT, binder denne gang korsatserne sammen med slagtøj – heriblandt nybyggede instrumenter skabt af kalk, kridt, flint og skaller fra snegle og muslinger. Vand indgår ligeledes som lydkilde.

Koret lægger stemmer til mikroskopiske krebsdyr, havets brænding og det ødelæggende meteornedslag, der for 66 millioner år siden udslettede dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter, og efterlod det tynde, mørke lag ’fiskeleret’ som vidnesbyrd om katastrofen.

På det enorme loft gror alger, kalkstrukturer og sneglespor frem. Meteornedslaget eksploderer over publikums hoveder ved hjælp af kæmpe projektorer. Lysdesigner Pernille Plantener fylder rummet med farver fra kridt, flint og vand i dynamisk sammenhæng med musik og sang.

Scenen er halvdelen af Pyramiden: 60 m bred og ca. 35 m dyb. Der er højt til loftet, plads til store bevægelser, til voldsomme lyde og stilhed. Og plads til at kunne forsvinde i mørket.

Skuespiller og dramatiker Lene Vestergård har skrevet teksten til KLINT. I lyrisk form beskrives millioner af års aflejringer af livsformer. Teksten tager afsæt i Pyramidens form: Den ligner en rur, - et krebsdyr, der under vandet sætter sig fast overalt, og hvis kalkpanser beskytter dens bløde indre. Ruren har eksisteret før, under og efter dannelsen af klintens lag og den lever endnu i dag.
I KLINT ’fortæller’ ruren det svimlende drama om undergrunden gennem Lene Vestergård, som også står for iscenesættelsen.

Birgit Løkkes komposition over det historisk-geologiske perspektiv bruger klintens lag, nærmest som et partitur. Aftegningerne er omsat til rytmer og korklange.
Værket følger de geologiske epoker og er opbygget i fire satser:
– Kridttiden med kokkolitter som dominerende bidrag til aflejringerne,
– Katastrofen med meteornedslaget der udryddede halvdelen af jordens dyre- og plantearter,
– Tertiærtiden med bryozóer der vokser i kolonier og
– Nedbrydningen, hvor naturkræfterne tager materiale tilbage og flytter det rundt, for evigt rundt.

Kordirigent Charlotte Muus Mogensen dirigerer koret. Hun har indstuderet korsatserne, og hun medvirker også i korets bevægelsesmønstre på den store kalkflade, der udgør Pyramidens gulv.

Sanger Uffe Jonas lægger stemme til dinosaurernes uddøen.

KLINT er udviklet på baggrund af naturvidenskabelig viden. Tonaliteten i de enkelte satser er valgt ud fra kalklagenes ’egenklang’. Geologerne Morten Hjuler og Niels Hemmingsen Schovsbo, GEUS, tidsfæster kalk-lag ved at slå på dem med geologhamrer og på den måde finde deres egenfrekvens. Birgit Løkke har brugt lagenes frekvens i kompositionen.
I 2. sats - Katastrofen - toner de voldsomme lyde fra meteornedslaget ud i en enkelt tone med frekvensen 426 Hz. Denne frekvens er valgt, fordi jorden efter virkelig store jordskælv, og når den rammes af kolossale meteorer, svulmer og trækker sig sammen med en cyklus på 20,5 minutter – eller en frekvens på 0,000813 Hz. Transponeres denne ’tone’ 19 oktaver op, bliver den hørlig, og har netop frekvensen 426 Hz - meget tæt på kammertonen A. Efter alle store jordskælv ”synger” Jorden denne dybe kammertone i flere måneder. Seismolog Trine Dahl-Jensen har bidraget til KLINT med denne viden, og hun medvirker som sanger i KLINT-koret.
Lyden af brændingen og andre naturlyde ved klinten indgår også i kompositionen i samklang med kor, slagtøj, lys og tekst.

Læs hele projektbeskrivelsen for KLINT her

Pyramiden er en tidligere industribygning brugt til opbevaring af jordbrugskalk. Gulvet er det bare kalk, så der er køligt om aftenen.
Tag derfor varmt tøj med, fornuftigt fodtøj på og medbring evt. pude og/eller tæppe.

Perkussionist og sanger: Birgit Løkke
Skuespiller og sanger: Lene Vestergård
Sanger: Uffe Jonas
Kordirigent: Charlotte Muus Mogensen
Kor: 18-20 korsangere
Solo i 2. sats: Tove Conrad Lidegaard

Komponist: Birgit Løkke
Tekst og iscenesættelse: Lene Vestergård
Lysdesign: Pernille Plantener
Produktionsleder: Christian Bysted
Praktisk tovholder: Leif Sinius
Logo-grafik: Birgit Løkke

Lokale sponsorer (foreløbig liste):
Stevns Stilladser v/Lars Wolf

Samarbejdspartnere (foreløbig liste):
Verdensarv Stevns
Østsjællands Museum
Stevns Kommune
Stevns Bibliotek
Stevns Teaterforening
Foreningen KLINT

KLINT er støttet af Stevns Kommune. Der søges om støtte hos forskellige fonde.

Tilbage til forsiden

TEATERKONCERT

KLINT 2

23. - 26. august 2018
Pyramiden, Boesdal Kalkbrud
KØB BILLETTER NU og vær med til at gøre KLINT 2 mulig